Duguláselhárítás házilag

mosogató duguláselhárítás

Mosogató Dugulás

A leggyakoribb dugulások egyike a mosogató lefolyócsövében keletkezik. Meleg, forrásban lévő vízzel havonta 1-2 alkalommal és egy flakon mosogatószert beleönteni ezzel feloldható a csövet beszűkítő zsíros szennyeződés.

A már kialakult dugulás elhárítását is első lépésben fizikálisan kell megpróbálni, és a mosogatót nem rögtön feltölteni vegyszerekkel.

Ha a pumpálással nem sikerült elhárítani a dugulást, akkor a következő teendő a mosogató alatt található szifon szétszedése és alapos kimosása. A szifon összerakásánál ügyelni kell arra, hogy minden tömítés a helyére kerüljön, ellenkező esetben szivárogni fog.

Duguláselhárítás Padlóösszefolyó és Zuhanytálca

A padlóösszefolyó vagy a zuhanyzótálca viszonylag ritkán szokott eldugulni. Elsőként a lefolyóba akadt hajszálakat kell eltávolítani. Pumpálás és a szódabikarbóna-ecet „duó” lehet eredményes, valamint majdnem forró vízzel és nagy nyomással való mosás a zuhanyrózsát közel tartva a lefolyóhoz. Szétszedése már nem a házilag megoldható feladatok közé tartozik, a duguláselhárító csapatunk csak a szükséges mértékben szedik szét a berendezéseket.

zuhanyfolyo es padloöszefolyó duguláselhárítás
wc duguláselhárítás

Wc Duguláselhárítás házilag

A második leggyakoribb probléma a wc eldugulása. Oka lehet az ételmaradékok megakadása a bűzzáró részben, de az is előfordul, hogy fertőtlenítők, illatosítók a műanyag tartójukkal együtt megakadnak. Ok lehet a nem elegendő öblítővíz alkalmazása, és a túlzott WC-papír használat is.

A wc duguláselhárításánál házilag csak a wc-pumpa segíthet a kagylót vízzel megtöltve, és a pumpát fel-le mozgatva. Erre a célra semmiképpen sem alkalmas a vécékefe, mert egyenes kialakítása miatt nem fog elérni a toalett U alakú kanyarulatába.

Kézi spirál

A nem túl költséges csőgörények, illetve spirálok, legalább 5 méteres hosszban. Ezt bele kell tolni a csőbe, és ott tekerni kell. Nagy károkat okozhat, ha nem óvatosan, kis erővel alkalmazzák, és fennáll az a veszély, hogy a szennyeződést még inkább tömöríti, mélyebbre tolja.

A tekerés befelé, az óramutató járásával megegyezően, kifelé ellentétesen történik. Ha sikerült kissé átjárhatóvá tenni, akkor a feltöltődés veszélye nélkül önthető bele a forró víz a szennyeződések feloldására.

Mi semmiképp sem javasoljuk mert ha be ragad vagy véletlen elszakad 3/10 az esély arra hogy bontás nélkül tudjuk kiszedni.

kézi spirál

Granulátum

Ez az amit senkinek se ajánlunk több kárt tud okozni mint haszna van, ameddig még kicsit lefolyik a víz addig talán ér valamit, de ha már be dugult a mosogató vagy a mosdó semmiképp se öntsön bele iylet mert bele tud kötni a csőbe és nem egyszerű kiszedni.

Hamár bele öntötte és semmere se megy a víz forraljon nagylábas vizet öntse bele a lefolyóba és pumpálgassa amennyiben nem halad vele hívjon minket bizalommal mi segítünk

granulátum

Telefonon Kérdezzük

WC,Padlóösszefolyó,zuhany,kád,mosogató,piszuár?

Esett-e bele wc illatosító?, Lett e beleöntve véletlenül valami oda  nem illő dolog? Használnak e nedves törlőkendőt? Van-e tisztitó nyílás, fordító akna(családi házaknál)?

Használnak-e mosogatógépet? Lehet-e tudni hova van kötve?, Milyen messze van tőle a wc(főlefolyó)?

Ha meg húzza a wc-t jön e vissza a víz a padlóösszefolyón?(abban az esetben ha igen az Főlefolyó dugulás)

Amennyiben nem sikerült házilag megoldani vagy már nem segítenek rajta a praktikák hívjon minket!

Ne bajlódjon vele mi megoldjuk Budapesten akár 2 órán belül

Call Now Button